به گزارش پایگاه خبری تحلیلی آگاه خبر، محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم برای کمک به تحقق فرمایش رهبرانقلاب مبنیبر دانش بنیان شدن صنایع بزرگ کشور چه برنامههایی دارد؟ گفت: ما نمیتوانیم برای صنایع برنامه داشته باشیم. این صنایع هستند که باید به سراغ جامعه علمی و دانشگاهی بیایند و از توانمندی های آنها استفاده کنند. اما اینکار را میتوان از طریق قانون انجام داد.
وی ادامه داد: توسعه با توصیه انجام نمیشود. به طور مثال باید درصدی از بودجه شرکتهای دولتی و صنایع خصوصی که مالیات میدهند به صندوق علوم، تحقیقات و فناوری واریز شود و صنایع خصوصی برای اینکه بتوانند از سهم خودشان استفاده کنند مجبور هستند به سراغ دانشگاهها بیایند و مشکلات و نیازهایهایشان را به کمک دانشگاهها برطرف کنند.
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که وظیفه دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم چیست و آیا این دفتر در ایجاد و شکل دهی موثر به ارتباط دانشگاهها با صنایع موفق بوده است یا خیر؟ توضیح داد: متاسفانه این بخش زیاد موفق نبوده است چرا که صنایع به دانشگاهها میدان نمیدهند. در واقع ما به یک حلقه واسط احتیاج داریم که مانند یک بنگاه معاملاتی این ارتباط را میان صنعت و دانشگاه برقرار کند.
وزیر علوم در ادامه اظهار داشت: از این رو ما طرح «نان» را که نظام ایدهها و نیازهاست طراحی کرده ایم تا نیازهای صنایع دولتی و خصوصی را مشخص کنیم و در معرض دید پژوهشگران، اساتید و دانشجویان قرار دهیم و بگوییم که اگر موضوعاتتان را در حوزه نیارهای صنایع تعریف کنید هم خود صنعت از طرح شما حمایت میکند و هم وزارت علوم از دانشجویان ارشد و دکترایی که پایان نامه و رساله دکترایشان مرتبط با این نیازها باشد حمایت میکند. همچنین در آیین نامه ارتقا، ترفیع و گرنت به اساتیدی که دانشجویانشان را به سمت نیازهای جامعه هدایت میکنند امتیاز ویژه در نظر گرفته میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |